Reisebrev fra et Aikidoseminar i Berlin

Fire medlemmer fra Oslo Aikidoklubb dro til et Aikidoseminar 19. og 20. november i Berlin. Jozef, Jacek, Marianne og Marcel fikk sitt andre møte med Jozef sin læremester gjennom mange år, Ingo Beardi (7. Dan).

Dojoen ligger i Kreuzberg, bydelen der forskjellige kulturer møtes. Den er både et Aikido- og Yogainstitutt, og bærer også preg av at kulturer møtes – Japan og India møter Tyskland (og oss), med bild­er av japanske og indiske mestere på veggen. Ved inngangen ble vi møtt av en Buddha-figur og en skål med røkelse, et bilde av O’sensei Morihei Ueshiba var innrammet på en av veggene og Sri Swami Rama, den indiske mesteren til Swami Tat Sat, som Ingo gjerne kaller seg, på en annen.

Vårt første møte med Ingo Beardi i siste helg til april (2016) hadde gitt oss mersmak, så vi hadde virkelig gledet oss til å trene med ham igjen. Seminaret innfridde virkelig, og hver økt ble en medita­tiv aikido-opplevelse som startet i det stille med kontemplasjon, og økte på i en god crescendo, og tempoet og rytmen roet oss ned mot slutten. Det gjorde at vi faktisk gikk vi fra treningen ganske så opplagte og uthvilte, selv om det var tretimersøkter! Søndagsøkten startet med en teoretisk inn­fø­ring i Aikidoens sammenheng med Yoga.

Gjensynet med Iris, Karsten og Sebastian, som besøkte vår klubb i Oslo sammen med Ingo i april/mai var gledelig. Vi har fått oss gode Aikidovenner i gjenforeningens by, og vi har truffet enda flere dyktige utøvere og hyggelige mennesker.

Ja, vi vil gjerne si ‘Auf Wiedersehen’ og håper virkelig at vår klubb ser anledning til å invitere Ingo til Oslo i år også!

– Skrevet av Marianne & Marcel