Rapport og bilder fra seminaret med Yamashima sensei i Oslo 2015

Oslo Aikido Klubb arrangerte for første gang seminar med Yamashima sensei, 7.dan, fra Japan. Han besøkte Norge som en utvidelse av sin turne i Sverige. Takk til Peter Spangfort og andre svenske aikidoutøvere for deres samarbeid og støtte som bidro til å gjøre dette mulig.


Seminaret fant sted fra fredag 18. september til søndag 20. september 2015. Det var bra oppslutning om seminaret og god stemning på matta. Deltakerne virket fornøyde og syntes det var veldig interessant aikido. Yamashima sensei arbeidet mest med grunnleggende teknikker som ikkyo (crash, but not crash), shihonage, iriminage samt kokyoho/ kokyuo nage. Han fokuserte på at man skulle prøve å nå eller gripe og kontrollere partners senter og ikke bare jobbe med armene, uansett om man var tore eller uke. Spesifikt snakket han om at uke skulle gripe tores arm på samme måte som når man griper en bokken og ikke ha sitt senter vendt bort fra tores senter. Han snakket også om at tore skulle ha en naturlig holdning og bevegelse eller tai sabaki, som å stå og gå normalt, samt ha en forestilling om ekstensjon utover armen. En annen ting han nevnte var at man ofte åpner og lukker med senteret i teknikker. Yamashima sensei gikk rundt og kastet på alle deltakerne, så alle fikk anledning til å kjenne direkte hvordan hans aikido føltes.

Vi vil gjerne få takke alle deltakere fra inn- og utland for å ha bidratt til en strålende leir! Vi takker medlemmer fra Oslo Aikido Klubb for arbeidet i forbindelse med leiren. Og selvfølgelig en stor takk til Yamashima sensei selv for et flott seminar!


Se bildegalleri fra seminaret her
Bildene er tatt av Jean-Francois Cardet.


Yamashima sensei demonstrerer sin aikido: