Rapport fra seminaret med Yamashima sensei i Oslo 2016

Oslo Aikido Klubb arrangerte for andre gang seminar med Yamashima sensei, 7.dan, fra Japan. Han besøkte igjen Norge som en utvidelse av sin turne i Sverige. Denne gangen var han også innom Stavanger. Takk til Peter Spangfort, som underviste første økt på fredagen, og andre svenske aikidoutøvere for deres samarbeid og støtte som bidro til å gjøre dette mulig. Takk også til Jacqueline og Bob fra Stavanger JuShinKan Aikido.


Seminaret fant sted fra fredag 5. august til søndag 7. august 2016. Det var bra oppslutning om seminaret og god stemning på matta. Deltakerne virket fornøyde og syntes det var veldig interessant aikido. Yamashima sensei arbeidet igjen mest med grunnleggende teknikker som ikkyo, shihonage, iriminage samt kokyoho/ kokyuo nage.

I forbindelse med ikkyo nevnte han spesifikt at man skulle bruke hele kroppen som en bue, lage en kraftlinje gjennom kroppen og angripe med sentrum. Han nevnte også mer generelt viktigheten av tunge hender og demonstrerte kokyu-øvelser for å utvikle denne kvaliteten. Yamashima sensei gikk igjen rundt og kastet på alle deltakerne, så alle fikk anledning til å kjenne direkte hvordan hans aikido føltes.

Vi vil gjerne få takke alle deltakere fra inn- og utland for å ha bidratt til en flott leir, og selvfølgelig en stor takk til Yamashima sensei selv for hans inspirerende undervisning!


Se bildegalleri fra seminaret her
Bildene er tatt av Bob Johnson


Noen videoeklipp fra seminaret:
Yamashima og Marius
Yamashima og Leon
Yamashima og Peter
Yamashima og ThyThy