Rapport fra seminar med Ingo Beardi


Jozef Urbanski inviterte sin lærer Ingo Beardi til et seminar som ble arrangert i vår dojo. Marianne og Marcel har skrevet en rapport for oss om sine inntrykk:


****

Rapport fra Ingo Beardi Sensei Seminar i Oslo Aikido klubbens nye dojo ved Eikenga

Fra fredag ​​29 april til søndag 1. mai 2016 inviterte Jozef Urbanski fra klubben vår til et seminar med sin egen lærer fra Berlin, Ingo Beardi (7. dan).

Ingo Beardi begynte å studere aikido i 1973 med Hiroshi Tada Sensei, (9. dan) og andre ledende japanske senseier som S. Yamaguchi (9. dan), N. Tamura (8. dan) og K. Asai (8. dan). Siden 1980 har han også studert yoga og har fått navnet Swami Tat sat Bharati som munk av sin lærer HH Swami Rama av Himalaya. Ingo er nå direktør og lærer ved sitt eget Institut für Yoga og Aikido i sentrum av Berlin, der han underviser i aikido, meditasjon og yoga. Dette gir ham muligheten til å blande sin kunnskap om alle tre disipliner på hans egen måte. Vi var heldige å oppleve dette under seminaret.

Seminaret ble godt besøkt. Rundt 30 aikidokas var innom vår nye dojo ved Eikenga i løpet av helgen. Det var folk fra Norge og Tyskland, samt en besøkende fra Polen. Ingo hadde sin oransje-fargede munkeskjorte  under hakamaen. Samlingen var ganske dynamisk og intensiv, med mange varianter av forskjellige teknikker. Tre av Ingos elever fra Berlin, Sebastian Kost, Iris Stenzel-Uda og Carsten Ehlert, hjalp oss utføre øvelsene i ønsket dynamisk flyt ved å bruke vår ki på riktig måte. Ingo ledet oss gjennom en filosofi om bevissthet og oppfyllelse med en dypere forståelse av aikido inspirert av Shinto Shingon buddhismen. Midt i den siste økten lørdag, da vi alle var helt utmattet, ledet han oss gjennom en fantastisk avslappningsmeditasjon som ladet oss med ny energi. Hele seminaret ga oss et løft av energi for kropp og sinn.


Se bildegalleri fra seminaret her


Videoer fra seminaret:


ThyThy blir kastet
Erik får også prøve
Ingo gjør det vanskelig for Jozef
Pål får endelig som fortjent
Ingo viser noen sammenhenger mellom sverdteknikk og forskjellige kokyu nage