Nybegynner

Lyst til å prøve aikido?
Oslo Aikido Klubb ønsker nye medlemmer velkommen til semesterstart i januar og august. Hver mandag og torsdag har vi da spesielt fokus på øvelser og teknikker for nybegynnere. Det vil være en jevn progresjon utover i semesteret.

Hvem passer aikido for?
Aikido trenes av kvinner og menn i alle aldre, og alle trener ut ifra egne forutsetninger Det er ingen krav til styrke eller utholdenhet, men du vil merke at du kommer i bedre form etter hvert. Oslo Aikido Klubb har for tiden ingen egne treninger tilpasset barn, men kan bidra med anbefalinger.

Hva skal jeg ha på meg?
Aikidoutøvere trener i gi – en hvit japansk drakt tilsvarende de man bruker i judo og andre kampsporter. På første trening holder det imidlertid med vanlige treningsklær som f.eks. joggebukse og t-skjorte. Vi trener barbeint og uten smykker eller skarpe gjenstander. Ta på deg noe du er komfortabel i!

Hvordan foregår treningen?
En vanlig trening starter med en halvtimes oppvarming med puste- og tøye-øvelser, litt styrke og ukemi (rulleøvelser). Deretter trener vi på ulike øvelser og teknikker parvis. På en nybegynnertrening bruker vi god tid til å demonstrere og forklare, og tilpasser alltid øvelsene etter de som er til stede.

Hva koster det?
Alle nybegynnere får en gratis prøvetrening. Dersom du ønsker å fortsette er treningsavgiften på 2400,- per semester (1500,- per halvår for medlemmer under 20 år). Du vil også få mulighet til å kjøpe gi (treningsdrakt) til rabattert pris via klubben.

Når kan jeg starte?
Den mykeste starten får du ved nybegynneroppstart i slutten av august eller januar hvert år. Det er imidlertid ikke noe problem å komme midt i semesteret, men da kan det være en fordel med litt erfaring fra kampsport, yoga, dans eller lignende.

Neste nybegynneroppstart er mandag 23. august 2021, men det er mulig å starte midt i semesteret for den som ikke vil vente så lenge. Bare møt opp, ingen påmelding nødvendig. Ta kontakt hvis du ønsker mer info.